Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dozlatova pečené kuře s estragonem, citróny a petrželovovými brambory

Receptynakazdyden.cz
Recept na úžasně křupavé kuřátko s estragonem si nemůžete nechat ujít.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kuře
  • 2 citróny
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 60 gramů medu
  • 120 mililitrů bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • snítka tymiánu
  • lístky čerstvého estragonu
  • 800 gramů brambor
  • hrst plocholisté petržele

Příprava

  1. Kuře očistíme a naporcujeme na menší kusy. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme důkladně medem a rozetřeným česnekem, posypeme čerstvými bylinkami. Takto připravené kuře překryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc marinovat v chladu.
  2. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kuřecí maso srovnáme do pekáče kůží nahoru s čtvrtkami omytých citrónů a rostlinným tukem Flora Gold. Lehce zastříkneme vodou a pečeme, až bude maso křehké a kůže zlatavá.
  3. Podáváme s vařenými bramborami, které omastíme rostlinným tukem Flora Gold a zamícháme do nich nasekanou petrželovou nať.
Tip: Připravte si další zdravé a chutné recepty.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře