Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Drobenkový koláč s rybízem

Hodnocení uživatelů:
25 minut 30 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Drobenka - těsto

  • 250 gramů hl.mouka
  • 100 gramů cukr
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 100 gramů tuk Hera
  • 1 kus vajíčko

Ovoce

Příprava

  1. Z těsta připravíme drobenkové těsto.
  2. 2/3 dáme na plech (menší) vyložený pečícím papírem a pravidelně rozprostřeme.
  3. Připravíme si rybíz - čerstvý nebo mražený, prosladíme 3 lžícemi cukru - nemusí být, jak kdo je zvyklý na kyselé nebo sladké.
  4. Rybíz poklademe na drobenkové těsto a zbylou drobenkou posypeme. Pečeme při 180 stupních do růžova cca 30 minut.
Tip: Zmrzlý rybíz ponecháme v pytlíku, popřípadě dáme ještě do jednoho a druhou stranou paličky poboucháme, abychom od sebe oddělili jednotlivé kuličky.
Tip: Použít můžeme jakékoli ovoce, rybíz je však pikantní a kdo ho má rád, oblíbí si i tento rychlý koláč.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře