Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dršťková polévka z hlívy

Receptynakazdyden.cz
Ne každý jí hovězí dršťky, a proto třeba uvítáte můj originální recept s nedoceněnou hlívou. S přidáním česneku, chilli papričky a hovězího bujónu pro silnou a masovou chuť, uvaříte tu správnou „hospodskou sprostotu“, za kterou poděkuje prázdným talířem každý chlap.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut

Ingredience

  • 600g hlívy ústřičné (může být i jiný druh hlívy)
  • 60g vepřového sádla
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • lžíče sladké papriky
  • chilli paprička (dle chuti)
  • majoránka
  • kmín celý
  • sůl
  • Knorr Hotová jíška tmavá
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón hovězí

Příprava

  1. Na rozpáleném sádle do hněda osmahneme na drobno nakrájenou cibuli společně s kmínem. Ke konci restování přidáme utřený česnek, který se na sádle s cibulkou krásně rozvoní. Zasypeme paprikou a po pár vteřinách zalijeme vodou. Přidáme bujon, nakrájenou hlívu a dle chuti a kuráže strávníků i pálivou chilli papričku. Dusíme do měkka. Hlíva je tužší houba a díky její masité konzistenci ji můžeme dusit i 45 minut.
  2. Do polévky přidáme majoránku, zahustíme jíškou (používám Knorr, protože je rychle připravená a nedělá hrudky), dochutíme solí, případně pepřem a můžeme podávat třeba se slanou houskou, nebo dalamánkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře