Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dršťková polévka z tlakového hrnce

Hodnocení uživatelů:
120 minut 30-90 4+ porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězích dršťek
  • 2 kusy cibule
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 kusy bobkového listu
  • 10 kuliček nové koření
  • 10 kuliček Pepře celého
  • 2 lžiček soli
  • 2 kostky masoxu
  • 4 lžičky červené papriky
  • 4 lžičky gulášového koření
  • 4 stroužky čeneku
  • 4 lžičky majoránky

Příprava

  1. Dršťky propereme se solí a dáme vařit spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem a celým pepřem. Vařím v tlak. hrnci, takže cca 20 minut.
  2. Poté je znovu propereme a celé zopakujeme.
  3. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, poprášíme červenou paprikou, necháme zpěnit a zalijeme studenou vodou, aby se neudělali hrudky, přidáme masox, pokrájené dršťky, gulášové koření, majoránku, česnek a necháme provařit. Popřípadě dochutíme dle vlastní chuti.
Tip: Zkoušela jsem i z dršek předvařených a z mražených,ale není to ono. Ze syrových je nejlepší.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře