Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Drůbeží játra na pórku

Hodnocení uživatelů:
15 minut 20 minut 3 porce Snadné S masem

Ingredience

Maso

  • 500 gramů drůbeží játra
  • 1 kus pórek
  • 1 cl olej
  • 2 špetky sůl
  • 1 špetka pepř
  • 200 mililitrů 12% smetany
  • 1 kus masox

Příloha

  • 1,5 hrnků rýže
  • 2 špetky sůl
  • 2 cl olej
  • 3 hrnky voda

Příprava

  1. Nejdříve propláchneme rýži pod vodou. Na rozpálený olej v hrnci vložíme rýži, kterou lehce osmažíme, osolíme a zalijeme vodou. Necháme skoro vyvařit a pak odstavíme. Přikryjeme utěrkou, zakryjeme pokličkou a necháme dojít.
  2. Pak si omyjeme drůbeží játra a nakrájíme je na půlky.
  3. Nakrájíme pórek na kolečka a vložíme do hrnce s játry.
  4. Zlehka orestujem asi 10 minut a pak zalijeme smetanou. Povaříme a odstavíme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře