Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Drůbeží kuličky v omáčce

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 500 gramů drůbeží maso
  • 1 lžíce solamyl
  • 1 lžička vegeta
  • 1 lžička sůl a pepř
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 kus cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 1 kus feferonka
  • 400 gramů Konzerva krájených rajčat
  • 1 kus červená paprika
  • 200 gramů konzerva kukuřice
  • 1 lžička bazalka
  • 40 gramů nastrouhaný tvrdý sýr

Příprava

  1. Drůbeží maso 2x semeleme, smícháme se solamylem, vegetou, solí a pepřem a rukama namočenýma olejem nebo vodou utvoříme 16 masových koulí.
  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, feferonku a masové kuličky.
  3. Mícháme, a jakmile maso ze všech stran zbělá, přidáme konzervu rajčat i s nálevem, na kostičky nakrájenou červenou papriku, osolíme a opepříme a zvolna dusíme 15-20 minut.
  4. Přidáme kukuřici, nasekanou bazalku a krátce prohřejeme.
Tip: Podáváme posypané sýrem s pečivem nebo brambory.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře