Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

DRŮBEŽÍ PERKELT

Receptynakazdyden.cz
Poznejte chuť maďarské kuchyně doplněné jednoduchým receptem obohaceným o sílu bohatého kuřecího bujónu.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 45 minut Snadné

Ingredience

  • 800 g kuřecích stehenních řízků
  • 1 červený paprikový lusk
  • 1 paprika slovenská bílá
  • 100 g anglické slaniny
  • lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lžíce rajčatového protlaku
  • 200 ml zakysané smetany
  • lžíče sladké papriky
  • sůl
  • pepř černý
  • Knorr Hotová jíška tmavá
  • 1 vanička – Knorr Bohatý bujón Kuřecí

Příprava

  1. Do rozpáleného sádla přidáme na jemno nakrájenou cibuli, zesklovatíme, přidáme slaninu na kostky, orestujeme a zarestujeme lžíci rajčatového protlaku. Vložíme nakrájená stehna, opečeme, poprášíme sladkou paprikou a zalijeme vývarem nebo vodou.
  2. V půlce dušení vložíme krájenou bílou a červenou papriku a uvaříme do měkka. Ke konci varu můžeme zlehka zahustit jíškou Knorr a zjemnit zakysanou smetanou. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.
Tip: Inspirujte se dalšími skvělými recepty na drůbeží maso.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře