Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Duhová pečeně

Hodnocení uživatelů:
10 minut 140 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1/2 kilogramů hovězí maso (krk)
  • 1/2 kilogramů vepřové maso (kýta)
  • 1 lžička směs koření „Duhová pečeně“ (bazalka, cibule, koriandr, kurkuma, levandule)
  • 15 dekagramů uzený špek
  • 1 kus cibule
  • dle chuti sůl
  • 1/2 hrnku hladká mouka

Příprava

  1. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na stejné kostky. V trošce oleje rozmícháme polévkovou lžíci směsi koření „Duhová pečeně“ a tuto nalijeme na předem osolené kostky masa a řádně vetřeme rukou.
  2. Maso necháme s kořením v chladnu marinovat cca 6 hodin-12 hodin.
  3. Rozpálíme pánev WOK a dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme oba druhy masa a zprudka společně opečeme, aby se maso zatáhlo. Do připraveného římského hrnce přelijeme z pánve opečené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, cca 0,5 l vývaru a zakryté pečeme na střední teplotu cca 2 hodiny.
  4. Vždy po 40 minutách kostky masa promícháme. Po upečení maso vyjmeme a vypečenou šťávu s kostičkami špeku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka, zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vody a necháme provařit 15 minut.
Tip: Příloha houskový knedlík, rýže.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře