Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dušená vepřová plec na kmínu

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 6 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové plece
  • 1 litr vývaru z kostí
  • 2 kusy cibule
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • dle chuti sůl, pepř, vepřové sádlo, máslo, hl.mouka

Příprava

  1. Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně a následně přes vlákno na stejně velké kostky. Maso osolíme a opepříme. Do hrnce si dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno nakrájené cibule. Orestujeme do sklovata, zasypeme drceným kmínem a jen lehce zarestujeme dokud kmín nezavoní. Přidáme kostky masa a opečeme postupně ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
  2. Podlijeme cca ¾ litrem vývaru. Pod pokličkou dusíme do měkka. Jakmile je maso krásně měkké. Zahustíme zlehka máslovou jíškou a za občasného promíchání, ještě 15 minut necháme probublávat. Vhodnou přílohou jsou nové vařené brambory a osvěžující okurkový salát.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře