Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dušená vepřová plec se žampiony

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřová plec
  • 2 kus cibule
  • 1/2 kilogramy žampióny
  • dle chuti sůl, pepř, olivový olej, máslo, instantní jíška

Příprava

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Do hrnce nalijeme cca 1 dl olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opečeme do zlatova. Na kostky nakrájené vepřové maso vložíme do hrnce na opečenou cibuli a zprudka necháme maso zatáhnout.
  2. Jakmile se maso zatáhne, tak přidáme sůl, pepř a necháme lehce dusit podlitím vodou do ¾ masa ve vlastní šťávě do změknutí. Až je maso měkké tak přidáme světlou instantní jíšku a lehce tak zahustíme. Na pánvi wok si rozpustíme cca 100 g másla a přidáme na poloviny nebo na silnější plátky nakrájené čerstvé žampiony. Lehce je pokapeme citronovou šťávou (zůstanou krásně světlé a neztmavnou).
  3. Na mírném ohni je podusíme ve vlastní šťávě, kterou si sami pustí, a přidáme poté k hotovému masu se šťávou. Dobře promícháme a necháme na mírném ohni lehce provařit, aby se chutě žampionů a vepřového masa spojili. Podáváme s těstovinou, vařeným bramborem nebo rýží.
Tip: Když použijete čerstvé žampiony tak pokrm získá velmi jemnou chuť po houbách.
Tip: Vepřové maso z plece je velmi chutné a šťavnaté.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře