Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dušená vepřová plec sedláka Mrkvičky

Hodnocení uživatelů:
15 minut 90 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 1 kilogram vepřová plec
  • 2 lžičky mletá červená paprika
  • 1 lžička sušená bazalka
  • 1 kus velká cibule
  • 2 kusy mrkev
  • 1 balení zakysaná smetana
  • dle chuti sůl
  • 3 lžíce olivový olej
  • dle chuti máslo
  • dle potřeb instantní jíška
  • 0,5 litru hovězí vývar

Příprava

  1. Vepřovou plec nakrájíme na silnější plátky a následně na kostičky. Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a silnější plátek másla. Po rozehřátí s máslem vložíme najemno nakrájenou cibuli a opečeme do zlatova.
  2. Vložíme na kostičky nakrájené vepřové maso a zprudka orestujeme. Po zatažení masa přidáme dvě lžíce mleté sladké papriky a necháme lehce orestovat, ale opatrně, aby paprika nezhořkla. Obsah hrnce osolíme a podlijeme drůbežím vývarem, tak do ¾ masa. Promícháme a necháme na mírném ohni dusit do změknutí.
  3. Jakmile je maso měkké tak přidáme na tenká kolečka nakrájené mrkve a přidáme jednu lžičku sušené bazalky. Lehce provaříme, aby mrkev změkla, ale nebyla rozvařená. Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní světlou jíškou a pokrm dokončíme tím, že přidáme obsah jednoho balení zakysané smetany, promícháme a již nevaříme.
Tip: Podáváme s těstovinou nebo houskovým knedlíkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře