Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dušené hovězí s houbami a slaninou

Receptynakazdyden.cz
Tento recept přináší úžasnou chuťovou kombinaci hovězího masa, červeného vína, hříbků, česneku, bylinek a Knor hovězího vývaru. Připravte si toto lahodně vydatné jídlo,které se úžasně hodí pro chladnější dny.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 180 minut

Ingredience

  • 800 g hovězí kližky anebo prorostlé plece
  • 2 polévkové lžíce oleje a ještě trošku více na smažení
  • 5-6 neoloupaných stroužků česneku
  • 1 bobkový list
  • trošku petrželky
  • 1 Knorr Bohatý bujón hovězí rozpuštěný ve 400 ml vody
  • vařící vodu
  • 2 polévkové lžíce hladké nebo rýžové mouky s troškou čerstvého mletého černého pepře
  • 1 pokrájená cibule
  • ¼ celeru
  • trošku čerstvého tymiánu
  • ½ láhve červeného suchého vína
  • 2 plátky neuzené slaniny, nakrájené na kostičky
  • 200 g hub nakrájených na půlky (žampiony, malé hříbky) s
  • 2 mrkve nakrájené na kolečka

Příprava

  1. Kousky masa dejte do misky a posypte je moukou, pořádně je obalte.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kousky masa ze všech stran až se zatáhnout a lehce zhnědnou. Dejte je do pekáče.
  3. Na stejné pánvi opékejte cibuli zhruba 5 minut, až zesklovatí, dejte jí na maso do pekáče a přidejte neoloupané stroužky česneku.
  4. Přidejte pokrájený celer, mrkev, bobkový list, tymián, pažitku, Knorr bohatý bujón a červené víno. Přiveďte k varu a vařte zhruba 5 minut. Přikryjte poklicí nebo druhou půlkou pekáče a vložte do rozehřáté trouby na 150°C, 130°C horkovzdušná trouba nebo 2 stupeň plynové trouby a pečte 2,5 až 3 hodiny až bude maso měkké.
  5. 20 minut před dopečením opečte na pánvi kousky slaniny až bude zlatá a křupavá. Slaninu dejte stranou, pokud je potřeba přidejte do pánve lžičku oleje a opečte na ní houby.
  6. Dušené hovězí podávejte posypané křupavou slaninou a pečenými houbami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře