Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce

Hodnocení uživatelů:
10 minut 180 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 1 kilogram hovězí pupek
  • dle chuti polévková lžíce směsi pepřů tří barev
  • 1/2 lžičky Praganda
  • 4 kusy velké cibule
  • 3 kusy bobkové listy
  • 20 dekagramů uzená slanina
  • 3 kusy vařená vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1/2 hrnku hladká mouka
  • dle chuti nové koření
  • 1 kus režná nit

Příprava

  1. Plát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů. Opepřený a osolený plát hovězího pupku smotáme a pevně převážeme režnou nití a potřeme na povrchu směsí plnotučné hořčice a drceného pepře a necháme odležet do druhého dne. Zprudka opečeme v hrnci na kostky nakrájenou slaninu a vložíme na hrubší měsíčky nakrájené cibule.
  2. Jakmile je cibule zlatavé barvy tak vložíme maso, aby se zatáhlo. Orestované maso podlijeme masovým vývarem tak, aby bylo do poloviny ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu 2-3 hodiny. Kontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vývar a opět „táhneme“ pod pokličkou dokud není maso krásně měkké. Dušené maso vyjmeme, odstraníme režnou nit a nakrájíme na plátky.
  3. Vývar propasírujeme, čímž nám vznikne absolutně hladká omáčka, do které pro zvýraznění a obohacení chuti nakrájíme na kostičky na tvrdo uvařená vejce. Dohustíme dle potřeby instantní tmavou jíškou a ještě cca 5 minut necháme provařit.
Tip: Výbornou přílohou jsou nové brambory s cibulkou nebo houskový knedlík.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře