Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dýně z trouby (Calabaza al Horno)

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 35 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 1 kilogram dýně
  • 200 mililitrů jogurtu (nejlépe řeckého typu)
  • 1 balení Knorr Salad Dressing Jogurtový
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 5 gramů mořské soli
  • 1 špetka pálivé papriky
  • 5 gramů čerstvě mletého pepře
  • 5 lžiček olivového oleje

Příprava

  1. Dýni oloupejte a odstraňte semínka. Nakrájejte na plátky v podobě půlměsíčků tlustých cca 1,5 cm.
  2. Plech vyložte papírem na pečení a pokládejte na něj kousky dýně, pokapejte jemně olivovým olejem, poprašte solí, pepřem a pálivou paprikou a následně vložte do trouby rozehřáté na cca 170 stupňů. Pečte, dokud nebude měkká - cca 30 minut. Posledních 5 minut dopékejte pouze shora (dýně má mít zlatavou barvu).
  3. Mezitím připravte omáčku: v mističce smíchejte jogurt s 1 lžící olivového oleje, 1 lžící kmínu a s Knorr Salad Dressing Jogurtový. Upečenou dýni servírujte se studenou jogurtovou omáčkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře