Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dýňová polévka Hokaido

Receptynakazdyden.cz
Výborný recept na ostřejší dýňovou polévku zjemněnou smetanou.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut 2-3 porce Snadné

Ingredience

  • ½ dýně Hokaido (neoloupaná)
  • 1 kalíšek Bohatý bujón zeleninový
  • 1 litr vody
  • 100 ml smetany 10-12%
  • lžička kari koření
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • půl lžičky chilli omáčky nebo chilli oleje (nemusí být)

Příprava

  1. Rozpálíme si hrnec, ve kterém budeme připravovat polévku.
  2. Dýni nakrájíme na větší kostky (cca 2X2cm) a opékáme na olivovém oleji, až bude mírně opečená.
  3. Přidáme utřený stroužek česneku, chvilku opékáme, a jakmile se pořádně rozvoní, přidáme vodu (0,5 - 1l) a kalíšek zeleninového bujónu. Přidáme lžičku kari a dusíme, až bude dýně měkká. Pak jí rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu a chvilku prohříváme.
  4. Pokud je polévka moc hustá, přidáme ještě trošku vody. Dochutíme čerstvě mletým pepřem a solí. Kdo má rád ostřejší chuť, přidá ještě chilli omáčku nebo chilli olej. Podáváme čerstvým pečivem.
Tip: Podáváme s čerstvým pečivem.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře