Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dýňová polévka podle šéfkuchaře

Receptynakazdyden.cz
Velice jednoduchý recept na oblíbenou dýňovou polévku.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 40 minut 6 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 kilogram oloupané dýně, nakrájené na větší kusy
  • 2 2 velké cibule nakrájené na jemno
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 litr zeleninového vývaru připraveného z 2 kalíšků Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 100 mililitrů smetany
  • čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Připravte si velký hrnec a na olivovém oleji v něm nechte zpěnit cibulku. Přidejte nakrájenou dýni a za občasného míchání opékejte tak dlouho, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
  2. Přelijte vývarem a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte dalších 10 minut, dokud nebude dýně zcela měkká.
  3. Přilijte smetanu a znovu přiveďte k varu. Pak celou polévku rozšlehejte ručním mixérem. V případě potřeby dochuťte čerstvě mletým pepřem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře