Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

dýňové rizoto

Hodnocení uživatelů:
4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 70 gramů másla
  • 2-3 kusy šalotky
  • 1 kus dýně Hokaido
  • 400 gramů rýže
  • 800 mililitrů drůbežího vývaru
  • 1 lžíce nasekaného libečku
  • 1 špetka pepř,sůl
  • 100 gramů mraženého hrášku
  • 100 gramů parmezánu

Příprava

  1. Máslo rozpustíme na větší pánvi,pak na něm opečeme nadrobno nakrájenou šalotku.
  2. Dýni okrájíme,odstraníme semena a nakrájíme na menší kousky.Přidáme k šalotce a krátce orestujeme,přisypeme rýži propláchnutou ve studené vodě,vše zalijeme drůbežím vývarem,přidáme libeček,sůl,pepř a dusíme pod pokličkou 15-20 minut.mražený hrášek přelijeme v situ horkou vodou a vmícháme k hotovému rizotu,posypeme parmezanem
Tip: Část vývaru můžeme nahradit bílým vínem
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře