Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dýňový chlebíček

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut Snadné

Ingredience

Na chlebíček

  • 450 gramů dýně Hokkaido (bez pecek)
  • 1 2/3 hrnku třtinového cukru
  • 2/3 hrnku rostlinného oleje
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 4 kusy vejce
  • 3 hrnky celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku nahrubo nasekaných ořechů
  • 1/2 hrnku rozinek
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • dle potřeb vody
  • 1 lžíce olivového oleje

Na pomazánku

  • 250 gramů měkkého tvarohu
  • 50 gramů Hellmann's majonézy Delikátní
  • dle chuti sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Dýni oloupeme anebo připravíme se slupkou. Nakrájíme ji na větší kostky, opečeme na lžíci olivového oleje, do 1/3 zalijeme vodou a dusíme do měkka. Pak jí rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Vychladlé dýňové pyré smícháme s ostatními surovinami a směs vylijeme do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu. Pečeme do zlatova zhruba 30-40 minut. Vyzkoušíme test špejlí.
  2. Připravíme si jednoduchou tvarohovou pomázku smícháním tvarohu a majonézy. Osolíme a opepříme podle potřeby. Při podávání dozdobíme semínky a petrželkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře