Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dýňový džus

Hodnocení uživatelů:
60 minut 30 minut 15 litrů porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 3 kilogramy dýně
  • 1 lžíce kyselina citrónová
  • 5 kusů citróny
  • 1.2 kilogramů cukr krystal
  • 1 balení pomerančový sirup

Příprava

  1. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dáme do nádoby, zalijeme 2,5 l vody, přidáme 1 lžíci kyseliny citrónové, 2 citrony na plátky předem důkladně omyté a cukr. Takto necháme v chladu odležet 24 hodin. Druhý den uvaříme do změknutí.
  2. Zchladlé rozmixujeme ponorným mixérem.
  3. Přidáme lahvičku pomerančového sirupu a šťávu ze tří citronů.
  4. Poté celé rozmícháme v 10 litrech převařené zchladlé vody. Pak můžeme plnit do lahví. Uchováváme v chladnu.
Tip: Pomerančový sirup používam Jupí nebo nějaký takový podobný hustý cukernatý, né žádný s umělým sladidlem.
Tip: Podávejte vychlazené s ledem a do skleničky vložte míchátko, džus se rychle usazuje. Chutná výborně! Jako ovocný Kubík pro děti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře