Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dýňový koláč

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 30 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 250 gramů celozrnná mouka
  • 100 gramů moučkový cukr
  • 1 kus vejce
  • 1 špetka sůl
  • 100 gramů rostlinný tuk Hera

náplň

  • 500 gramů dýně
  • 100 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1 špetka mleté nové koření
  • 100 gramů hnědý cukr
  • 1 špetka nastrouhaný muškátový oříšek

Příprava

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem, přidáme změklou Heru, vejce, 2 lžíce vody a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odležet.
  2. Dýni očistíme, nakrájíme na malé kousky a osmahneme na rozehřátém tuku.Podlijeme trochou vody, přidáme koření, cukr a zvolna povaříme do změknutí.
  3. Odleželé těsto rozválíme na kulatý plát silný asi 5 mm, vyložíme jím koláčovou formu o průměru 22 cm a vytvoříme 3 cm vysoký okraj. Těsto předpékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Na horký předpečený korpus rozetřeme dýňovou náplň a dopékáme při 200 °C dalších asi 10 minut. Koláč necháme vychladnout ve formě, pak ho uvolníme a nakrájíme na porce.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře