Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dýňový krém se skořicí a badyánem

Receptynakazdyden.cz
Sezóna dýní je v plném proudu a já se rozhodl Vám představit jeden z nejpovedenějších receptů, který příjemně šokuje nejen chutí, ale i originálním servisem ve vydlabaných mini dýních.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut

Ingredience

  • 1 střední dýně hokaido
  • 2 cibule
  • 150g pórku
  • 100g másla
  • sůl, bílý pepř
  • badyán
  • skořice celá
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový

Příprava

  1. Jedlou dýni (hokaido, máslovou, nebo muškátovou) rozčtvrtíme, vydlabeme, zbavíme semen a nakrájíme pouze dužinu.
  2. Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme pórek, po chvíli i dýni a zalijeme vodou.
  3. Vložíme dvě hvězdičky badyánu, jednu střední skořici a jeden bohatý bujón, který svou silnou a plnou chutí dodá polévce sílu. Vše vaříme do změknutí dýně.
  4. Poté badyán a skořici vyndáme, polévku rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko, abychom docílili jemné a krémové chuti, ale také předešli nežádoucím kouskům.
  5. Dochutíme solí a pepřem a podávat můžeme s kapkou smetany, nebo dýňového oleje, který polévku zvýrazní.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře