Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dýňový muffin

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 12 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 15 dekagramů hladké mouky
  • 3 vejce
  • 15 dekagramů cukru
  • 15 dekagramů dýně očištěná
  • 10 dekagramů mletých ořechů
  • kůra z jednoho citrónu
  • vanilkový cukr
  • prášek do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • višňový džem marmeláda

Příprava

  1. Očištěnou dýni nastrouháme na jemno. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vajíčka dáme do mísy a vyšleháme je, až vznikne pěna. K vejcím přidáme dýni, ořechy, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, skořici a špetku soli. Všechno dohromady mícháme 2 - 3 minuty pomocí kuchyňského robota. Až nám vznikne hladká hmota, přidáme do ní mouku s práškem do pečiva. Po přidání mouky nesmíme příliš dlouho míchat, aby byly muffiny lehké a vzdušné.
  2. Těsto dávkujeme lžící do forem na muffiny, které jsme vystlali papírem. Formy naplníme jen do půlky, protože muffiny během pečení získají na objemu. Popsané množství stačí na 12 muffinů. V předehřáté troubě pečeme 25 - 35 minut při 180 stupních. Pomocí špejle vyzkoušíme, jestli jsou už muffiny hotové. Doba pečení je závislá i na množství vody v dýních. Muffiny jsou hotové, pokud se na špejli nelepí těsto. Podáváme s višňovým džemem.
Tip: Muffiny můžeme potřít směsí 20 dkg práškového cukru, 5 dkg margarínu a 2 lžic citronové šťávy. Z těchto ingrediencí vznikne tekutá poleva, kterou natřeme muffiny a necháme ji na nich ztvrdnout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře