Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dýňový věnec

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 70 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

  • 500 gramů dýně
  • 180 gramů krupicový cukr
  • 25 gramů dýňová semínka
  • 230 gramů hladká mouka
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka mleté skořice
  • mleté nové koření
  • 2 kusy vejce
  • 130 gramů rostlinný tuk Hera
  • Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. Dýni oloupeme a zbavíme semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby. Při 200 °C ji pečeme asi 30 minut. Měkkou dýni necháme vychladnout. Poté ji rozmixujeme.
  2. Změklou Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Vmícháme rozmixovanou dýni, dýňová semínka a mouku promísenou s práškem do pečiva, špetkou soli a kořením. Vypracujeme vláčné těsto.
  3. Formu na věnec vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 40 minut. Upečený věnec necháme vychladnout ve formě. Poté ho vyklopíme a pocukrujeme.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře