Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Elitní čokoládovo-kaštanový pudink

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
140 minut 10 minut 5 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 40 dekagramů dětských piškot
  • 20 dekagramů kaštanového pyré
  • 2 dl smetany ke šlehání
  • rumové aroma
  • 1 balení čokoládového pudinku na vaření
  • 3 lžíce cukru
  • 3 dl mléka

Příprava

  1. Mističku vysteleme potravinářkskou fólií tak, aby přesahovala dost i přes okraj. Kaštanové pyré a šlehačku v misce pomocí šlehače ušleháme do hladka.
  2. V mléce rozmícháme cukr a pudinkový prášek, poté směs pomalu přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí, průběžně mícháme, aby pudink necuckovatěl. Když pudink vychladne, smícháme jej s kaštanovým krémem.
  3. Rumové aroma rozmícháme v 1dl mléka, poté v něm namáčíme piškoty, ale dáme pozor, abychom je nerozmočili. Misku vykládáme piškotami tak, aby ve spod byly dokola piškoty, na ně přijde krém, poté piškoty, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Úplně nahoru by měli přijít opět piškoty, na ně pak přiklopíme talíř, který je upěchuje a zatíží.
  4. Na noc vložíme do lednice. Druhý den vyklopíme na talíř a pomocí fólie opatrně sejmeme misku. Zdobíme podle chuti šlehačkou nebo čokoládovou polevou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře