Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Falešná domácí somlói galuška

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
140 minut 40 minut 4-6 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Na piškot

  • 5 kusů vajec
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžic mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Na krém

  • 6 dl mléka
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • 10-15 dekagramů cukru
  • 10 dekagramů čokolády na vaření nebo 1 tabulku mléčné čokolády
  • rozinky

Příprava

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme k nim mouku, přášek do pečiva a pevný sníh z bílků. Piškot upečeme ve vymašteném, pomoučněném pekáčku o rozměrech asi 38x23 cm při teplotě 170-180 stupňů během 35 minut.
  2. Mezitím, co se peče piškot, si připravíme krém. Do mléka přidáme mouku, kakao, cukr a rozmícháme do hladka. Do směsi nalámeme čokoládu a zahříváme. Těsně předtím než směs definitivně zhoustne přidáme rozinky.
  3. Poté, co je piškot dopečený, ho rozdrobíme do mísy a zalijeme krémem a dobře promícháme.
  4. Dáme na 2 hodiny do lednice, dezert tak bude chutnější. Servírujeme se šlehačkou.
Tip: Můžeme posypat také nahrubo nasekanými ořechy.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře