Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Fazole a rýže s rajčatovou salsou,avokádovým guacamole a salátkem z hlávkového zelí

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 1 porce Středně obtížné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

fazole a rýže

  • 50 gramů pinto fazolí
  • 50 gramů jasmínové rýže

salsa

  • 50 gramů rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • podle chut bazalka
  • pár kapek olivového oleje
  • špetka pepře, soli

guacamole

  • 1/2 kusu zralého avokáda
  • kapku olivového oleje
  • podle chut citrónová šťáva
  • 1 chilli paprička

Salátek z hlávkového zelí

  • 50 gramů hlávkového zelí
  • špetka soli, cukru
  • pár kapek olivového oleje
  • asi 1 lžička vinného octa

Příprava

  1. Zvlášť si uvaříme fazole,které jsme předtím podle návodu dopředu namočili a rýži.
  2. Salsa: rajče vložíme do vroucí vody a krátce povaříme, ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Nakrájíme na malé kostičky,přidáme nadrobno nakrájený česnek, bazalku, olivový olej,sůl a pepř.
  3. Guacamole:zralé avokádo rozmačkáme vidličkou,přidáme kapku olivového oleje, citronovou šťávu a sekanou čerstvou chilli papričku.
  4. salátek:hlávkové zelí nakrájíme na nudličky,osolíme,přidáme cukr,olej a ocet,dobře promícháme.
  5. Dobrou chuť! 1 porce obsahuje: Energie:1729 kJ, bílkoviny:15g, tuky: 15g, sacharidy: 50,5g
Tip: Rajče se jednoduše sloupne, když naříznete slupku v horní části do kříže. Pak vložíte do vařící se vody a za chviličku zchladíte.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře