Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Fazole na kyselo

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 500 gramů bílé fazole
  • 1 kus cibule
  • dle potřeb olej
  • dle potřeb vývar (masox)
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chti ocet
  • dle potřeb mouka

Příprava

  1. Fazole přes noc namočíme do vody a druhý den dáme do hrnce a vaříme do změknutí. Přidáme do vývaru na jemno nakrájenou a orestovanou cibuli.
  2. Poté co fazole změknou, rozmícháme si trochu hl. mouky ve vodě a zahustíme na potřebnou hustotu.
  3. Dochutíme dle vlastní chuti octem, solí, pepřem a podáváme s orestovanou uzeninou a čerstvým chlebem.
Tip: Abychom skoro úplně odstranili u strávníků plynatost po konzumaci pokrmu, přidáme buďto sušenou nebo čerstvou nasekanou bazalku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře