Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Fazole s masem podle Martinovi chuti
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
270 minut
250 minut
6-8 porcí Středně obtížné S masem
Ingredience
- 40 dekagramů sušených fazolí
- 40 dekagramů hovězího masa plec nebo kýta
- 4 kusy husích křidélek
- 20 dekagramů cibule
- 10 dekagramů husího sádla
- 10 dekagramů hladké mouky
- 4 stroužky česneku
- sůl podle chuti
- pepř mletý, podle chuti
- mletá paprika podle chuti
- vejce vařená, podle chuti
- 20 dekagramů uzeného bůčku
Příprava
- Sušené fazole nejméně 4 hodiny před vařením namočíme a necháme stát ponořené ve vodě. Zatímco jsou fazole namočené, nakrájíme maso na kostičky, husí křidélka očistíme, sundaný tuk vypečeme a necháme zchladnout. Oloupanou cibuli krájíme na malé kostičky. Ztuhlý tuk smícháme s moukou a kořením.
- Potřebuje asi tak 6 litrový hrnec (ideálně litinový), který lze dát do trouby. Polovinu namočených fazolí vložíme do hrnce, na ně na kostičky nakrájené hovězí maso, uzené maso a husí křidélka. Zakryjeme zbytkem fazolí. Na vrch přijde cibule, prolisovaný česnek a ochucené sádlo s moukou.
- Doplníme takovým množstvím vody, aby vše bylo ponořeno a přiklopíme. Pečeme 4 hodiny na 180 stupňů. Po dopečení vše promícháme.
Tip: Místo křidélek, můžeme dát také husí nebo kachní stehno.
Žádný nový komentář.