Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Fazole s masem podle Martinovi chuti

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
270 minut 250 minut 6-8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 40 dekagramů sušených fazolí
  • 40 dekagramů hovězího masa plec nebo kýta
  • 4 kusy husích křidélek
  • 20 dekagramů cibule
  • 10 dekagramů husího sádla
  • 10 dekagramů hladké mouky
  • 4 stroužky česneku
  • sůl podle chuti
  • pepř mletý, podle chuti
  • mletá paprika podle chuti
  • vejce vařená, podle chuti
  • 20 dekagramů uzeného bůčku

Příprava

  1. Sušené fazole nejméně 4 hodiny před vařením namočíme a necháme stát ponořené ve vodě. Zatímco jsou fazole namočené, nakrájíme maso na kostičky, husí křidélka očistíme, sundaný tuk vypečeme a necháme zchladnout. Oloupanou cibuli krájíme na malé kostičky. Ztuhlý tuk smícháme s moukou a kořením.
  2. Potřebuje asi tak 6 litrový hrnec (ideálně litinový), který lze dát do trouby. Polovinu namočených fazolí vložíme do hrnce, na ně na kostičky nakrájené hovězí maso, uzené maso a husí křidélka. Zakryjeme zbytkem fazolí. Na vrch přijde cibule, prolisovaný česnek a ochucené sádlo s moukou.
  3. Doplníme takovým množstvím vody, aby vše bylo ponořeno a přiklopíme. Pečeme 4 hodiny na 180 stupňů. Po dopečení vše promícháme.
Tip: Místo křidélek, můžeme dát také husí nebo kachní stehno.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře