Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Fazolky na chilli způsob

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1,5 kilogram vepřového masa mletého
  • 1 hlávka cibule
  • 1 kus konzervy kukuřice
  • 1 kus konzervy bílé fazole s chilli omáčkou
  • 1 špetek mrkvy
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička bazalky
  • 1 kus bobkového listu
  • 2 lžíce červené papriky
  • 3 lžíce rajčatového pyre
  • olej

Na ozdobu

  • okurka hadovka

Příprava

  1. Cibuli očistíme a na trošce oleje opečeme do sklovata. Mleté maso za neustálého míchání na něm opražíme.
  2. Přitom očistíme řepu a na drobno pokrájíme. Otevřeme konzervy, podle potřeby chilli omáčku zvlášť odlijeme, takhle aspoň můžeme jenom trochu cítit chuť chilli, např. když to připravujeme pro děti.
  3. Když naše maso je už červené barvy, přidáme zeleninu, pak kořeniny, ako i asi 1,5 dl vody. Pod pokrývkou, za občasného míchání, vaříme dalších 25 minut.
  4. Podáváme s těstovinami, ale je to skvělé i jako obloha k pizze.
Tip: Protože je to hodně velká porce, půlku můžeme odložit i do mrazáku.
Tip: Můžeme připravit i bez masa, tak ovšem stačí méně minut na přípravu, a je to moc chutné.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře