Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

„Fazolová blča z Oltecu“ (Fazolová polévka ze Starého Brna)

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 250 gramů bílé fazole
  • 2 plátky uzené
  • 1 kus cibule
  • dle chuti sůl
  • 6 stroužků česnek
  • 1 kus mrkev
  • dle chuti bazalka
  • dle potřeb sádlo
  • dle chuti pepř
  • 2 kostky zeleninový bujón
  • dle chuti ocet
  • dle potřeb majoránka
  • 3 kusy bobkový list
  • 5 kuliček nové koření

Příprava

  1. Fazole propláchneme a necháme namočené pokud možno do druhého dne. V hrnci si rozpálíme jednu velkou lžíci vepřového sádla a opečeme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme ke konci na malé kousky nakrájenou mrkev.
  2. Orestujeme a přidáme na malé kousky pokrájené uzené maso, 2 naškrábané stroužky česneku a 10 nasekaných lístků čerstvé bazalky (proti přirozené plynatosti strávníků), 3 bobkové listy a 4 kuličky nového koření.
  3. Promícháme a vlijeme namočené fazole včetně vody, ve které jsou naloženy. Dolijeme vodou tak, aby byla nad fazole. Přidáme dvě kostky zeleninového bujonu a vaříme do změknutí fazole.
  4. Jakmile je fazole uvařena, přidáme naškrábané 4 stroužky česneku, pokud má někdo potřebu zahustit, může zvolit dvě možnosti : č.1-za pomoci ponorného mixeru část fazolí rozmixovat nebo možnost č.2-přidat dvě polévkové lžíce instantní světlé jíšky.
Tip: Ve finále přidáme hrstku majoránky, kterou rozmělníme mezi dlaněmi a kdo chce, může dochutit kapkou octa.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře