Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Fazolová kaše

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
725 minut 70 minut 6-8 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 40-45 dekagramů fazolí dle vlastního výběru
  • sůl
  • voda
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1,5 dl zakysané smetany
  • 2 lžíce mouky

Příprava

  1. Fazole necháme během noci namočené ve vodě. Druhý den slijeme vodu a dáme je do hrnce vařit do nové, čisté vody tak, aby byly fazole ponořené, současně solíme.
  2. Za asi 1 hodinu jsou uvařené. Pokud se voda odpařuje, doplňujeme ji.
  3. Těsně před tím, než se fazole dovaří, zahustíme je.
  4. Do zakysané smetany dáme 2 lžíce mouky, přidáme 2-3 lžíce vody a dalších 4-5 lžic z polévky, aby se smetana nesrazila až ji přidáme k fazolím. Rozmícháme do hladka a vlijeme k fazolím.
  5. Pokud jsme začátečníci, raději sundejme fazole z ohně a teprve poté přilijme smetanu a za stálého míchání ji vpracujme k fazolím.
  6. Pak vraťme na oheň a stále míchejme, dokud směs nezhoustne. Když zhoustne, je jídlo hotové.
Tip: Lze podávat s perkelty, paprikovými guláši nebo s klobáskami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře