Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Fazolová kaše
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
725 minut
70 minut
6-8 porcí Snadné Bezmasé
Ingredience
- 40-45 dekagramů fazolí dle vlastního výběru
- sůl
- voda
- 2-3 stroužky česneku
- 1,5 dl zakysané smetany
- 2 lžíce mouky
Příprava
- Fazole necháme během noci namočené ve vodě. Druhý den slijeme vodu a dáme je do hrnce vařit do nové, čisté vody tak, aby byly fazole ponořené, současně solíme.
- Za asi 1 hodinu jsou uvařené. Pokud se voda odpařuje, doplňujeme ji.
- Těsně před tím, než se fazole dovaří, zahustíme je.
- Do zakysané smetany dáme 2 lžíce mouky, přidáme 2-3 lžíce vody a dalších 4-5 lžic z polévky, aby se smetana nesrazila až ji přidáme k fazolím. Rozmícháme do hladka a vlijeme k fazolím.
- Pokud jsme začátečníci, raději sundejme fazole z ohně a teprve poté přilijme smetanu a za stálého míchání ji vpracujme k fazolím.
- Pak vraťme na oheň a stále míchejme, dokud směs nezhoustne. Když zhoustne, je jídlo hotové.
Tip: Lze podávat s perkelty, paprikovými guláši nebo s klobáskami.
Žádný nový komentář.