Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Fazolový salát

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 hlávka salátu
  • 6 kusů ředkviček
  • 1 kus paprika
  • 1 kus konzerva bílých fazolí
  • 2 kusy jarní cibulka
  • 1 dl olivový olej
  • 1 lžíce pivních kvasnic
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžičky citrónové šťávy

Příprava

  1. Okrajové, nemocné ošklivé listy salátu otrháme. Zbytek důkladně opláchneme a nakrájený na kostičky dáme do mísy.
  2. Ředkvičky a papriku omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme je k salátu. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Pokud nemáme jarní cibulku, můžeme ji nahradit nadrobno nasekanou fialovou cibuli.
  3. Otevřeme konzervu fazolí a slijeme lák. Fazole přidáme k salátu.
  4. V jiné misce smícháme zálivku: olivový olej smícháme s pivními kvasnicemi, solí a citronovou šťávou. Před servírováním tak 5-10 minut nalijeme na salát.
Tip: Můžeme použít i jinou zeleninu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře