Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Fíkové lanýžky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 40 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 150 gramů fíky
  • 50 gramů perník na strouhání
  • 100 gramů mleté vlašské ořechy
  • 80 gramů moučkový cukr
  • 20 gramů rostlinný tuk Hera
  • 3 lžíce rum
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžíce citrónová šťáva
  • moučkový cukr na podsypání
  • 200 gramů čokoládová poleva Dr. Oetkera

Příprava

  1. Fíky umeleme na masovém strojku. Přidáme nastrouhaný perník, jemně umleté ořechy, cukr, Heru, rum, skořici, citronovou šťávu a vše zpracujeme na nelepivou hmotu.
  2. Lžičkou z ní odkrajujeme malé kousky a vytvarujeme z nich špalíčky. Aby se hmota při tvarování nelepila, podsypáváme ji moučkovým cukrem. Špalíčky položíme na tácek posypaný moučkovým cukrem a dáme je do chladničky ztuhnout.
  3. Pak lanýžky namáčíme do rozehřáté polevy. Pokládáme je na tácek vyložený pečicím papírem nebo alobalem. Posypeme je nasekanými ořechy a necháme ztuhnout.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře