Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Filované kuřecí prsíčko s omáčkou velouté

Receptynakazdyden.cz
Vyzkoušejte i méně tradiční recept s kuřecím masem.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut

Ingredience

  • 1kg kuřecích prsních řízků
  • 50g kvalitního tuku
  • 50g mouky
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón kuřecí
  • 100ml bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 žloutky
  • 100ml smetany
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Příprava

  1. Kuřecí prsa nasolíme, potřeme olivovým olejem a zvolna opečeme po obou stranách.
  2. V hrnci si rozpustíme kvalitní tuk, přidáme mouku a světlou jíšku. Zalijeme 0,5 litrem vývaru připraveného z kuřecího bujonu.
  3. Přidáme víno, sůl, pepř a provaříme 15 minut.
  4. Do hotové omáčky vmícháme žloutky rozmíchané ve smetaně.
  5. Prsa filujeme na tenké plátky a podáváme s velouté omáčkou a těstovinou nebo pažitkovými brambory.
|
|
| Tisk

Kategorie

maso drůbeží maso

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře