Flank steak na grilu

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Připravte si báječný flank steak a podávejte ho s American BBQ omáčkou. Kombinace, která vám zachutná!
Flank steak na grilu
10 minut 3 minut


Ingredience

  • 800 g – 1 kg vyzrálého flank steaku -
  • 4 lžíce omáčky Hellmann´s American Barbecue (na marinování) -
  • větvička čerstvého rozmarýnu -
  • snítka čerstvého tymiánu -
  • pepř -
  • sůl -

Příprava

  1. Celý kus masa opepříme, potřeme omáčkou American BBQ, posypeme bylinkami a necháme přes noc v uzavřené nádo-bě marinovat.
  2. Maso cca 1 hodinu před grilováním vyjmeme z lednice. Důkladně rozehřejeme gril.
  3. Těsně před tím, než maso začneme grilovat, jej osolíme, položíme na gril a zprudka opečeme. Z každé strany cca 3 minuty. Během grilování potíráme omáčkou Hell-mann´s American BBQ.
  4. Poté dáme maso na nahřátý talíř, přikryjeme druhým nahřátým talířem a necháme min. 5 minut odpočinout.
  5. Poté krájíme na tenké plátky, podáváme s pečivem, čerstvou zeleninou a namáčíme do omáčky American BBQ.
Tisk Zavřít