Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Fondan

Hodnocení uživatelů:
20 minut 3 minut 1 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 60 mililitrů studená voda
  • 110 gramů med (světlý)
  • 900 gramů moučkový cukr
  • 1 lžička mandlové aroma
  • 1 lžíce želatina čirá
  • dle potřeb solamyl

Příprava

  1. Do hrnce si dáme vodu, nasypeme želatinu, zalijeme studenou vodou a necháme 3 minuty působit.
  2. Zahřejeme jen tak aby se želatina rozpustila, přidáme med, a necháme také rozpustit -nesmí vařit, a přidáme lžičku mandlového aroma.
  3. Vzniklou teplou hmotu nalijeme do moučkového cukru a zpracujeme, hmota je lepivá, použijeme na ruce omegu aby se dobře zpracovávala, netrvá to dlouho je to chvilička, pak hmotu zabalíme do sáčku nebo do potravinové folie a necháme asi tak 6-10 hodin na lince, aby to ztuhlo.
  4. Pak zpracujeme, můžeme dát i do mikrovlnky a zdobíme dort.
Tip: Barvím ho barvičkama na marcipán.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře