Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Francouzská celero-houbová polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 100 gram malý celer
  • 1 lžíce jemně nakrájené petržele
  • 30 gram margarínu Rama
  • 3 lžíce hrst sušených hub hříbky, lišky nebo mix – asi 5 - 6 gramů
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 kus Knorr Francouzská polévka

Příprava

  1. 1. Celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpustíme margarín, přídáme celer a opékáme ho pří střední teplotě 6 - 8 minut.
  2. 2. Předem ve vodě namočené houby nakrájíme na větší kousky (pokud potřeba) a přidáme do hrnce. Směs posypeme petrželí a zalijeme litrem vody. Vše přivedeme k varu a přidáme obsah sáčku Knorr Francouzská polévka. Povaříme dalších 10 minut.
  3. 3. Před podáváním promícháme 100 ml polévky se zakysanou smetanou a přilijeme zpět do polévky.
Tip: Brambory nebo Vaše oblíbená směs zeleniny se hodí místo celeru. Také můžete použít obyčejnou smetanu nebo Rama Cremefine, ale výsledná chuť ztratí na pikantní trpkosti. Doporučujeme obohatit polévku čerstvým nebo sušeným koprem, který dodá polévce gurmánský rozměr.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře