Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Francouzská cibulová polévka

Receptynakazdyden.cz
Lahodně nasládlá chuť cibule společně se suchým vínem vykouzlí nezapomenutelnou chuť oblíbené francouzské cibulačky.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 4 velké cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce nastrouhaného sýru ementál
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon zeleninový
  • 2 špetky pepře
  • 4 plátky toustového chleba
  • 2 dl suchého bílého vína
  • špetka soli

Příprava

  1. Nakrájejte cibuli na jemné plátky,vložte do rozhřátého oleje, jemně posolte a pomaloučku restujte, až bude cibule krásně zkaramelizovaná. Přiljte víno a nechte ho chviličku odpařit. Přidejte 1l zeleninového vývaru (ze 2 vaniček Knorr Bohatý bujon zeleninový) a vařte zhruba 20 minut. V případě potřeby dochuťte čerstvě mletým pepřem.
  2. Mezitím si v troubě, na pánvi nebo v toastovači opečte chléb a nastrouhejte sýr. Polévku nalijte do malých zapékacích misek, přikryjte ji opečeným chlebem a posypte sýrem. Dejte zapéct do trouby pod gril až se sýr rozpustí.
Tip: Vyzkoušejte i další oblíbené polévky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře