Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Francouzská cibulová polévka

Receptynakazdyden.cz
Pár dobrých surovin stačí ke skvělé chuti, uložené pod „upečenou pokličkou“ ze sýrové krusty. To je originální francouzská cibulačka.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut

Ingredience

  • 1 kg cibule
  • 50 ml olivového oleje
  • 100g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 150g plátkového sýra
  • 100g sýra guyere
  • 300ml kvalitního bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 6 plátků velkého toustového chleba
  • bobkový list
  • tymián
  • sůl, bílý pepř
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón hovězí

Příprava

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a olivový olej a přidáme na jemné plátky (nebo měsíčky) nakrájenou cibuli. Osolíme a na mírném ohni restujeme do jemně nahnědlé barvy, kdy cibule zkaramelizuje.
  2. Přidáme víno, které vyrestujeme, zaprášíme lžící hladké mouky a zalijeme vodou. Pak je na řadě hovězí bujón, který se postará o plné dochucení polévky. Dále přidáme svázaný tymián, bobkový list a vše vaříme na mírném ohni nejméně 20 minut, poté koření vytáhneme a ochutíme solí a pepřem.
  3. Zapékací miskou vykrojíme ze středu toustového chleba kolečko, které opečeme na másle a po obou stranách načesnekujeme. Polévku nabereme do misky, vložíme kolečko toustu, které necháme mírně nabobtnat, na něj poklademe plátky sýra, posypeme strouhaným sýrem gruyere a zapečeme v rozpálené troubě do zlatavé krusty.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře