Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Francouzské madlenky

Hodnocení uživatelů:
15-30 10-15 Snadné

Ingredience

těsto

  • 200 gramů 200 g cukru
  • 200 gramů 200 g hladké mouky
  • 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru
  • 4 kusy 4 vejce
  • 1 lžíce 1 polévková lžíce citrónové šťávy

Příprava

  1. Do jedné misky si odměřit 200g curku (+ 1 sáček vanilkového cukru) a přidat k němu 4 žloutky.
  2. Do druhé misky dát 4 bílky a ušlehat z nich sníh.
  3. V druhé misce našlehat krém z obou zmíněných ingrediencí (curku a žloutků).
  4. Do misky s krémem přidat 200g hladké mouky s citronovou šťávou a smíchat je se zbytkem.
  5. Pomalu přimíchavat sníh (míchat pouze jedním směrem).
  6. Těsto nalít do silikonových formiček/vymazaných formiček a vložit do předehřáté trouby na 190°C.
  7. Nechat v troubě +-10 minut - raději pravidelně kontrolovat (vyzkoušet těsto špějlí).
  8. Hotové madlenky jsou ideální jako zákusky ke kávě, či čaji.
Tip: Na závěr můžete madlenky pocurkovat moučkovým cukrem.
Tip: Do tohoto receptu se dá přidat např. sekaný kokos, ořechy nebo čokoláda na ozvláštnění, ale klasicky se dělají neochucené.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře