Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Francouzské řezy
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
90 minut
30 minut
15-18 porcí Středně obtížné Bezmasé
Ingredience
Na těsto
- 6 kusů vajec
- 6 lžic cukru
- 5 lžic mouky
- 1 lžíce práškového kakaa
- 6 lžic vody
- 1 lžička prášku do pečiva
Na vrch
- 25 dekagramů jahodové marmelády
- 10 dekagramů rozinek
- 10 dekagramů čokolády
- 10 dekagramů lentilek
Příprava
- Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
- K žloutkům přidáme cukr a vodu, mixére našleháme. Poté přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva, nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme na 180 stupňů 25 minut v pekáčku vystlaném pečícím papírem.
- Když se těsto upeklo, necháme vychladnout, překrojíme na půl, potřeme marmeládou a posypeme rozinkami. Přiklopíme druhou polovinou a polijeme nad párou rozpuštěnou čokoládou. Do ní pak vmačkáme lentilky.
Tip: Bílky vmícháme do těsta velmi opatrně, aby zůstaly nadýchané.
Žádný nový komentář.