Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Frankfurtská jemná polévka

Výborná polévka s naprosto skvělou chutí a vůní. Tu musíte vyzkoušet!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 6-8 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 5 nožiček frankfurtských párků
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • 3 větší brambory
  • 1,5 litru vývaru (můžete připravit z vaničky Knorr bohatý bujón hovězí)
  • 3 lžičky sladké mleté papriky
  • dle chuti hl. mouka, česnek, pepř, petrželová nať, sůl

Příprava

  1. Na sádle orestujeme do zlata najemno nakrájenou cibuli. Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hladkou moukou. Vzniklou červenou zásmažku a zalijeme připraveným vývarem. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut.
  2. Mezitím si nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření základu vložíme do polévky nakrájené brambory a opět poctivě provařujeme na mírném ohni 30 minut. Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut.
  3. Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem solí a najemno nasekanou petrželovou natí.
Tip: Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.
Tip: Vyzkoušejte další recepty na skvělé polévky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře