Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Gabriel - houbová polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 1 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Zalijte houby cca 1/2 litrem teplé vody, přidejte kostku Knorr Bujón Zeleninový a nechejte máčet 2 hodiny nebo celou noc. Následně houby ve stejné vodě uvařte do měkka.
  2. Měkké houby nakrájejte na proužky. Vývar zredukujte tak, aby jej zůstalo 1/4 litru. Přeceďte přes husté síto.
  3. Nakrájejte cibuli a mrkev na drobné kousky. Rozehřejte máslo*, cibuli a mrkev nechejte dusit 5-8 minut. * Je nutné dávat pozor, aby se máslo nepřipálilo, protože pak by jídlo nebylo chutné a zdravé.
  4. Zalijte horkým bujónem, přidejte vývar z hub a vařte pod pokličkou 20 minut. Ke konci vaření přidejte houby, dochuťte dle vlastní chuti solí a pepřem. Servírujte s polévkovými knedlíčky, širokými nudlemi, s těstovinovou rýží, nebo s kapáním.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře