Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Gazpacho s krevetami a avokádem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 10 minut 2 porce Snadné Ryby

Ingredience

Příprava

  1. Červenou a žlutou papriku umyjte, odstraňte jádra a nakrájejte na menší kousky. Česnek a cibuli nakrájejte na čtvrtky. Zeleninu pokapejte nepatrným množstvím olivového oleje, následně opečte dozlatova na pánvi nebo v troubě. Nechte lehce vychladnout a dejte je do mixéru.
  2. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, odstraňte jádra a přidejte k zelenině v mixéru.
  3. Bíle víno vařte dokud se polovina nevypaří, následně k němu přidejte Knorr Inspirace Boloňské špagety a opět přiveďte k varu. Nechte vychladnout. Následně směs přidejte k zelenině v mixéru spolu s rajčaty z plechovky, jemně rozmixujte. Gazpacho dochuťte octem. Nechejte v ledničce nejméně 2 hodiny.
  4. Krevety s ocásky naložte do olivového oleje, citrónové šťávy, posekané petrželové nati a soli. Odstavte na 20 minut.
  5. Avokádo přetněte podélně. Pomocí nože odstraňte pecku. Následně oloupejte půlku avokáda a nakrájejte ji na tenké kousky.
  6. Otrhejte lístky z bazalky. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Vhoďte lístky bazalky (pozor, v první fázi smažení může olej prskat) . Smažte po dobu 2-3 minut, dokud bazalka nebude průhledná. Lístky opatrně přendejte na papírový ručník, aby se zbavily přebytečného tuku.
  7. Gazpacho nalijte do průhledných sklenic na whisky, do 3/4 jejich výšky. Na okrajích ozdobte krevetami, 5 kusů na porci. Následně strčte do sklenice svisle kousky avokáda, aby se opíraly o krevety. Nakonec posypte lístky smažené bazalky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře