Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Gnocchi, jak je máme rádi

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
45 minut 15 minut 2 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 2 kusy brambory
  • 3 lžíce mouky
  • 1 kus vejce
  • 10 dekagramů sýra strouhaného
  • 2 špetky pažitky sušené
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Brambory očistíme a dáme je vařit. Když jsou hotové a vychladly, rozmačkáme je vidličkou, poté k nim přidáme vejce, sýr, pažitku, strouhaný česnek, mouku, trochu soli a pepře.
  2. Těsto propracujeme do vláčného těsta, které zformujeme do dlouhých válečku. Ty nakrájíme na asi 1 cm velké kousky, které vaříme 10 minut v osolené vroucí vodě.
  3. V pánvi zahřejme trochu oleje a hotové těstoviny pražíme, dokud nemají ze všech stran zlatavou barvu.
Tip: Můžeme si k nim připravit také omáčku ze dvou lžic zakysané smetany a 1 prolisovaným stroužkem česneku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře