Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Gnocchi s lososom a vínovou omáčkou

Hodnocení uživatelů:
50 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

Gnocchi

  • 500 gramů zemiaky
  • 1 kus žĺtko
  • 150 gramů hladká múka
  • špetka soľ

Lososová omáčka

  • 300 gramů losos
  • 2 kusy mladá cibulka
  • 3 kusy Cesnak
  • 80 gramů máslo
  • 1 dl biele víno
  • 2 lžíce olivový olej
  • 300 gramů paradajky
  • špetka soľ
  • špetka čierne korenie
  • 1 lžíce citrónová šťáva
  • špetka čerstvá bazalka

Příprava

  1. Najprv si urobte cesto na gnocchi. Uvarte štyri väčšie zemiaky v šupke. Nechajte ich potom vychladnúť a ošúpte ich.
  2. Následne ich postrúhajte na strúhadle alebo rozpučte cez pučák. Pridajte k nim žĺtok a soľ. Zmiešajte ich s múkou a vytvorte jednoliate cesto.
  3. Na pomúčenej doske si ich rozdeľte na niekoľko častí, z ktorych budete robiť dlhé valčeky. Tie potom porežte na malé gnocchi. Buď ich nechajte takto malinké, môžete z nich vyváľať aj malé guličky, alebo ich ozdobne mierne pritlačte vidličkou.
  4. Nechajte zovrieť vodu so soľou, vložte do nej gnocchi a keď vám vyplávu na povrch, vyberte ich von.
  5. Cibuľku, cesnak a pór pokrájajte na drobno. Na panvici rozohrejte olej a polovicu masla. Keď už bude roztopené, pridajte na to cesnak, cibuľku a pór, ktoré opečiete do hneda.
  6. Potom pridajte na kocky pokrájany losos, ktorý ste predtým zbavili kože. Osoľte to a okoreňte. Keď bude opečený, pridajte k tomu paradajky a poduste to spolu.
  7. Následne vlejte deci vína a nechajte ho vypariť. Tesne pred dokončením pridajte zvyšok masla, ktoré zjemní omáčku. Potom vložte gnocchi, dochuťte citrónom a podávajte s čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře