Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Gratinovaná čekanka se slaninou

Receptynakazdyden.cz
K přípravě tohoto jednoduchého, avšak výborného jídla, stačí zabalit čekanku do slaniny a dát ji zapéct s krémovou omáčkou.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 35 minut 4 porce

Ingredience

  • 4 velké hlavičky belgické čekanky
  • 250 ml mléka
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón kuřecí nebo zeleninový
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 250 g strouhaného tvrdého sýra, např. ementál nebo Gruyère
  • 4 plátky libové slaniny nebo šunky

Příprava

  1. Troubu předehřejeme na 220°C a čekanku očistíme a rozpůlíme. Velký hrnec s vodou přivedeme k varu. Čekanku vaříme 10 minut ve vodě. Čekanku dobře scedíme. Zapékací mísu lehce vymažeme 2 lžícemi margarínu.
  2. Smícháme mléko, muškátový oříšek a Knorr® Bohatý bujón Povaříme 5 minut. Přidáme 1 lžíci mouky a za častého míchání necháme omáčku zhoustnout. Přidáme ½ nastrouhaného sýra. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
  3. Každou čekanku omotáme plátkem šunky a umístíme ji do připravené mísy. Vše zalijeme omáčkou. Posypeme zbytkem sýra. Pečeme 35 minut dozlatova.
Tip: Baby čekanka se také nazývá čekanka kadeřavá. Má kadeřavé listy a lehce hořkou chuť. Přidejte ji do vašeho zimního salátu.
|
|
| Tisk

Kategorie

snadné recepty

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře