Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Griliášový dort

Hodnocení uživatelů:
90 minut 50 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 4 vejce
  • 125 gramů cukru krupice
  • 75 gramů mouky polohrubé
  • 50 gramů solamylu

griliáš

  • 100 gramů cukru krystal
  • 2 lžíce vody
  • 100 gramů lískových oříšků

krém

  • 400 mililitrů mléka
  • 1 pudink vanilkový
  • 250 gramů másla
  • 100 gramů cukru moučka

Příprava

  1. Z vajec oddělíme bílky a ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s krupicovým cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou se solamylem a nakonec vmícháme sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané dortové formě 15 - 20 minut na 175 °C. Korpus necháme zchladnout.
  2. Na pánvi necháme při střední teplotě zkaramelizovat cukr krystal se dvěma lžícemi vody, přidáme mleté oříšky a krátce povaříme. Necháme vychladnout a rozdrobíme.
  3. Z mléka a pudinku uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem po částech přidáváme pudink. Nakonec přidáme polovinu griliáše.
  4. Korpus 2x prořízneme a potřeme krémem. Krémem potřeme i vrch a boky dortu, vrch posypeme zbylým griliášem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře