Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Grilovaná zelenina s dipem z majonézy

Receptynakazdyden.cz
Text: Objevte kouzlo ochucené grilované zeleniny, která se dá jíst jen tak anebo jako příloha ke grilovanému masu. Výborná s jednoduchým česnekovým dipem!
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 300 gramů žampionů
  • 2 kusy středně velké červené kapie
  • 1 kus lilek
  • 1/2 kusu brokolice
  • 1/2 svazek zeleného chřestu
  • 6 lžic majonézy Hellmann’s
  • 1 balení bíly jogurt
  • 4 stroužky česneku
  • špetka soli
  • dle chuti čerstvě mletý pepř
  • 6 lžic olivového oleje

Příprava

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 15 minut tzv. vypotit. Pak jej otřeme pomocí papírové utěrky.
  2. Mezitím si uvaříme vodu se špetkou soli, brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky a zhruba 4 minuty povaříme. Pak brokolici vyndejte do mísy s ledovou vodou s troškou ledu a nechte je tam 30 vteřin zchladnout. Vyndejte ji a nechte okapat.
  3. Papriku nakrájejte na silnější proužky a omyté žampiony na půlky.
  4. Olivový olej smícháme s 2 utřenými stroužky česneku a troškou čerstvě mletého pepře. Chřest očistíme, odřízneme dřevnaté konce.
  5. Všechnu připravenou zeleninu, kromě chřestu, dáme do misky, zakápneme připraveným česnekovým olejem a pořádně promícháme.
  6. Jednotlivé kousky zeleniny včetně chřestu ugrilujeme a na podávání si připravíme dressing z majonézy, bílého jogurtu a 1-2 stroužků utřeného česneku.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na grilovanou zeleninu!
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na grilování!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře