Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Grilované krevety

Hodnocení uživatelů:
10 minut 6 minut 5 porcí Snadné Ryby

Ingredience

  • 25 kusů předvařené krevety s ocáskem
  • 3 stroužky česnek
  • hrst petrželová natě - plocholistá
  • 2 lžíce olivový oleje
  • dle chuti sůl, pepř, šťáva z jednoho citronu

Příprava

  1. Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle. Do misky si nasekáme česnek najemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně spojíme v emulzi a lehce osolíme a opepříme. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet cca hodinu v chladu.
  2. Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce do zlatova a ihned podáváme. Nejlepší jsou zcela bez přílohy jako zpestření při grilování - tedy jako zákusek.
Tip: Výborné se Samba omáčkou Hellmann´s
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře